Мета курсу “Організація і методика аудиту” – полягає у висвітленні концепції організації на підприємстві системи бухгалтерського обліку, контролю і аудиту із застосуванням сучасних засобів обчислювальної техніки та інформаційних технологій. Також висвітлені питання методології бухгалтерського обліку в умовах автоматизованої обробки інформації.

Завдання дисципліни «Аудит»: набуття практичних навичок з організації аудиторської діяльності, планування аудиту, виконання комплексу аудиторських процедур, оформлення робочих документів аудитора, підготовки аудиторських висновків та інших підсумкових документів.

Основні завдання вивчення дисципліни „Аудит":

- засвоєння теоретичних основ функціонування аудиту як невід'ємного інституту

- ринкової економічної системи незалежного фінансового контролю;

- вивчення та засвоєння законодавчих нюансів, нормативно-інструктивних документів і Міжнародних стандартів аудиту;

- набуття практичних навичок з організації і планування аудиту, виконання комплексу окремих аудиторських процедур, надання аудиторських послуг, оформлення робочих та підсумкових документів аудитора.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: теоретичні основи аудиту, його історичні аспекти; принципи та методи аудиту; правову основу аудиту у тому числі міжнародні стандарти аудиту; процес аудиту; процес отримання аудиторських доказів, та процедури їх отримання; рівень відповідальності аудитора та процедури контролю якості аудиту; порядок узагальнення результатів аудиту.

вміти: розробляти меморандум та програму аудиту; формувати організаційну та інформаційну моделі аудиту; застосовувати аудиторські процедури; давати оцінку вірності і об’єктивності інформації, що відображена у фінансовій звітності; формулювати незалежну аудиторську думки та оформлювати аудиторський звіт.