АНОТАЦІЯ КУРСУ «ВНУТРІГОСПОДАРСЬКИЙ КОНТРОЛЬ» 

Ринкові перетворення в економіці України обумовлюють зміни в системі управління діяльністю підприємств. Вони полягають у перенесенні важеля прийняття рішень та відповідальності за наслідки таких рішень на первинну ланку управління – підприємство. Адаптація управління до ринкових умов вимагає вдосконалення контролю діяльності підприємств. У зв’язку з цим дедалі важливішого значення набуває внутрішньогосподарський контроль.

Вивчення спецкурсу «Внутрішньогосподарський контроль» є необхідною складовою у підготовці економістів вищої кваліфікації, фахівців з бухгалтерського обліку та аудиту.  

          Метою вивчення дисципліни «Внутрішньогосподарський контроль» є надання студентам знань з організації та методики проведення внутрішньогосподарського контролю.

Завдання дисципліни:

·        формування у студентів комплексного підходу до контролю господарських процесів;

·        поєднання одержаних теоретичних знань з практичними навиками і вмінням в сфері внутрішньогосподарського контролю;

·        оволодіння різними формами і методами проведення внутрішньогосподарського контролю.

Змістом спецкурсу є розкриття функціональних аспектів внутрішньогосподарського контролю,  його призначення в системі управління. Студенти мають можливість ознайомитися з організацією внутрішньогосподарського контролю, його прийомами і методами проведення.

Внутрішньогосподарський контроль завершує цикл бухгалтерських дисциплін, його вивчення базується на таких навчальних предметах як менеджмент, бухгалтерський облік, аудит, контроль і ревізія, фінансовий облік та інших.