Навчальна дисципліна «Теорія прийняття рішень» вивчається за вільним вибором студентів напрямів підготовки 6.050103 «Програмна інженерія» та 6.050101 «Комп’ютерні науки» галузі знань 0501 «Інформатика та обчислювальна техніка».

         Мета вивчення курсу дисципліни «Теорія прийняття рішень»: вивчення методології прийняття рішень в АСУ, способи їх математичного моделювання і алгоритмізації.

         Основні завдання курсу. Дисципліна «Теорія прийняття рішень» є продовженням курсу «Математичні методи дослідження операцій» і направлена на відпрацювання вмінь та навичок застосування методів оптимізації в АСУ.

         Базовою основою курсу є робоча програма розроблена в НТУ “КПІ”.

         Курс «Теорія прийняття рішень»: розрахований на 72 години, в тому числі: 30 годин складають лекційні заняття,  42 годин - самостійної роботи.

         Форма контролюзалік.

Після вивчення курсу «Теорії прийняття рішень» студент повинен знати основні поняття та формули наведені у програмі, вміти використовувати отримані знання для розв’язування теоретичних та практичних задач, а також для обробки результатів статистичних досліджень з використанням автоматизованих систем.