Навчальна дисципліна «Розробка Internet клієнт-серверних систем»  є однією із дисциплін для підготовки фахівців за напрямом  6.050103 «Програмна інженерія».

 

           Предметом курсу «Розробка Internet клієнт-серверних систем»  є:

           • вивчення принципів роботи з Internet клієнт-серверними системами на базі Аpache, PHP, MySQL;

           • вивчення алгоритмів, які дають змогу програмувати та керувати доступом.

 

          Мета та завдання викладання дисципліни «Розробка Internet клієнт-серверних систем»:

  • Викладання основних понять, ідей та методів даної дисципліни;
  • Освоєння загальних підходів програмування на мові РНР;
  • Вивчення сучасних способів реалізації доступу до Internet клієнт-серверних систем.

 

Курс дисципліни базується на матеріалах дисциплін інформатики, таких як основи програмування, об’єктно-орієнтовне програмування та СУБД.

 

Програма курсу розрахована на 144 години на 3-му курсі (2-й семестр), з яких лекційні – 72 та 72 гоини самостійної роботи студента, 126 годин – на 4-му курсі (1-ий семестр)), серед яких: 38 годин лекційних, 16-лабораторних та 72 – самостійної роботи. Лабораторні заняття базуються на матеріалах лекцій та призначені для закріплення і поглиблення знань теоретичного матеріалу, отримання практичних вмінь та навичок (зокрема, лабораторні заняття передбачають закріплення та поглиблення знань з використанням автоматизованих систем). Дисципліна «Розробка Internet клієнт-серверних систем» вивчається на протязі двох семестрів. По закінченню першого семестру складається залік,  другого семестру – іспит.

Після вивчення курсу студент повинен вміти програмувати на мові РНР з використанням доступу до сервера Аpache та БД MySQL, реалізовувати складні проекти Web-програмування.