МЕТА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Метою вивчення навчальної дисципліни «Системне програмування» є навчити студентів самостійно будувати програми системного програмування різної складності мовою Python з використанням структурно-модульного методу програмування, вивчення методів розробки програм, що взаємодіють з операційною системою, одержання навичок використання сучасної мови програмування для реалізації програмного забезпечення прикладного та системного призначення. Завданнями вивчення дисципліни є вивчення принципів використання мови Python для системного програмування та засвоєння практичних навичок розробки алгоритмів та програм різного рівня складності.

Очікувані результати навчання з дисципліни

·       Уміння вибирати та використовувати відповідну задачі методологію створення програмного забезпечення.

·       Знати і застосовувати на практиці фундаментальні концепції, парадигми і основні принципи функціонування мовних, інструментальних і обчислювальних засобів інженерії програмного забезпечення.

·       Знати ефективні підходи щодо проектування програмного забезпечення.

·       Знати і застосовувати методи розробки алгоритмів, конструювання  програмного забезпечення та структур даних і знань.

·       Мотивовано обирати мови програмування та технології розробки для розв’язання завдань створення і супроводження програмного забезпечення.

·       Вміти застосовувати методи компонентної розробки програмного забезпечення.

·       Знати та вміти застосовувати інформаційні технології обробки, зберігання та передачі даних.

·       Знати та вміти застосовувати методи верифікації та валідації програмного забезпечення.

·       Уміння документувати та презентувати результати розробки програмного забезпечення.