Підготовка з дисципліни “Іноземна мова за професійним спрямуванням” у вищих  навчальних закладах освіти посідає одне з головних місць у парадигмі сучасної освіти. Курс забезпечує розвиток загальної іншомовної комунікативної компетенції для закладання основ професійно орієнтованої іншомовної комунікативної компетенції студентів, та сприяє подальшому самостійному удосконаленню володіння іноземною мовою. 

Мета дисципліни полягає у формуванні іншомовних умінь студентів для застосування їх у вирішенні професійних завдань та в повсякденному житті.

Предмет вивчення: обсяг лексики та граматики іноземної мови, знання яких надає студентам можливість здійснювати усно-мовленнєве спілкування в соціально-побутовій, соціально-культурній та професійних сферах та одержувати інформацію з іноземних письмових та усних джерел.

Мета курсу:

- формувати в студентів комунікативну, лінгвістичну й соціокультурну компетенції.

- формувати в студентів когнітивну компетенцію у взаємозв’язку з іншими видами компетенцій.

- розвивати мовні, інтелектуальні й пізнавальні здібності; формувати в студентів позитивне ставлення до оволодіння як мовою, так і культурою англомовного світу, готовності брати участь в іншомовному спілкуванні; утворювати бажання до подальшого самовдосконалення в галузі володіння англійською мовою.

- формувати в студентів професійну компетенцію шляхом ознайомлення їх із різними методами та прийомами навчання іноземної мови,залучення до виконання професійно орієнтованих завдань.

- виховувати в студентів почуття самосвідомості; формувати вміння міжособистісного спілкування; розвивати позитивне ставлення до іноземної мови як засобу спілкування, подавати розуміння важливості оволодіння іноземною мовою й потреби користуватися нею як засобом спілкування.