Анотація навчальної дисципліни «Криміналістика»

              Криміналістика є системою багатогранних знань, які використовуються у різних сферах суспільного життя. Це наука про закономірності механізму злочину, виникнення інформації про злочин та його учасників, закономірності збирання, дослідження, оцінки та використання доказів, та заснованих на пізнанні цих закономірностей спеціальних засобах і методах судового дослідження і попередження злочинів. Одним із важливих напрямків реалізації науки криміналістики є формування її навчального курсу, адже впровадження накопичених спеціальних знань у практику протидії злочинності через підготовку високоякісних кадрів правоохоронців є соціальною функцією криміналістики. При її реалізації проявляється взаємозв’язок криміналістики з іншими юридичними науками кримінально-правового циклу. Він вказує на місце криміналістики в системі кримінально-правових наук як своєрідної інтегративної навчальної дисципліни яка здатна виконувати синтезуючі функції при підготовці фахівців правоохоронної діяльності.

              Метою вивчення дисципліни «Криміналістика» є засвоєння студентами основних теоретичних положень науки криміналістики та формування спеціальних умінь і навичок, необхідних в практичній діяльності у розслідуванні злочинів

                Вивчення дисципліни «Криміналістика» ставить перед собою завдання розуміння студентами основних проблем науки криміналістики, предмету та системи криміналістики, теоретично-діяльнісних основ криміналістики, сучасних техніко-криміналістичних засобів та способів, що використовуються при розслідуванні злочинів, тактичних прийомів та організаційних форм проведення окремих слідчих дій та їх належної фіксації, методів планування та організацію розслідування окремих видів злочинів.