Мета вивчення дисципліни «Макроекономічна політика та моделювання»: оволодіння студентами знань і практичних навичок з основ макроекономічної політики та її впливу на ділове середовище компаній, зокрема, вивчення особливостей побудови макроекономічних моделей та моделювання макроекономічних показників, виявлення ролі макроекономічної політики в системі державного регулювання економіки та формування базису ділового середовища тощо.

 В зв'язку з визначеною метою, головне завдання курсу – сформувати знання про функціонування економіки як єдиного цілого, елементи і рівні економіки як системи, їх взаємодію та середовище функціонування, а також описати цю взаємодію через макроекономічні моделі.

У результаті вивчення курсу студенти повинні  знати:

-         як формується і функціонує ринковий механізм;

-         як досягається рівновага між виробництвом і споживанням;

-         які важелі використовуються державою для підтримки економічного зростання і подолання спаду виробництва;

-         які важелі використовуються для регулювання інфляції, безробіття, боротьби з бідністю, підтримки життєвого рівня населення;

-         на яких принципах будується зовнішньоекономічна діяльність держави;

-         яким чином підтримується конкуренція, обмежується монополізм і створюється сприятливе середовище для розвитку бізнесу і т. ін.

вміти:

-   використовувати способи й методи макроекономічного моделювання для аналізу загальної економічної ситуації;

-   формувати практичні рекомендації для досягнення макроекономічної рівноваги із застосуванням основних інструментів макроекономічної політики;

-   аналізувати вплив заходів макроекономічної політики та зовнішнє та внутрішнє середовище діяльності компаній.

Предметом дисципліни  «Макроекономічна політика та моделювання» є  зміст, методологічні основи побудови і функціонування макроекономічних моделей, а також основи реалізації макроекономічної політики.