АНОТАЦІЯ   

Навчальна дисципліна «Банківські операції» одна із основних дисциплін підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», спеціалізацією «Фінанси та кредит». Навчальний курс спрямований на висвітлення актуальних питань щодо діяльності комерційного банку, його функцій, порядку створення, механізму здійснення банківських операцій та послуг, підходів до оцінки діяльності банків, проблем законодавчого регулювання банківської діяльності в Україні.

Предмет навчальної дисциплінидіяльність банків, яка пов’язана із проведенням  банківських операцій та наданням послуг юридичним і фізичним особам.

Мета навчальної дисципліни формування у студентів системи теоретичних знань про функціонування комерційних банків, вивчення основних напрямів банківської діяльності, організації та технології здійснення активних та пасивних операцій, надання банківських послуг та забезпечення фінансової стійкості банків.

Завдання навчальної дисципліни засвоєння теоретичних засад і вивчення методів здійснення банківських операцій та надання послуг; набуття знань та навичок виконання банківських операцій з розрахунково-касового та кредитного обслуговування клієнтів, валютно-обмінних операцій банків, операцій з цінними паперами; вміння оперувати нормативно-правовими актами НБУ, аналізувати діяльність банківської установи, розв’язувати питання взаємовідносин між клієнтами і комерційними банками та між НБУ і комерційними банками.