Виробнича практика в органах державної влади та місцевого самоврядування здобувачів вищої освіти є невід’ємною і важливою складовою частиною процесу підготовки бакалаврів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

Виробничу практику в органах державної влади та місцевого самоврядування здобувачі вищої освіти проходять у сьомому семестрі четвертого року навчання. Тривалість практики – чотири тижні для денної форми навчання та один тиждень для заочної форми.

Календарні строки і бази практики визначаються кафедрою політології і державного управління факультету суспільних наук ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Виробнича практика проводиться для закріплення та поглиблення теоретичних знань, отриманих здобувачами вищої освіти в процесі вивчення теоретичних дисциплін, та застосування практичних навичок, ознайомлення з виробничим процесом, відпрацювання вмінь і навичок із спеціальності, а також збір фактичного матеріалу для виконання дослідницьких робіт.

Метою виробничої практики в органах державної влади та органах місцевого самоврядування є оволодіння здобувачами вищої освіти сучасними методами, формами управлінської діяльності в органах публічної влади; формування у здобувачів вищої освіти, на основі одержаних теоретичних знань, професійних умінь і навичок для вирішення конкретних управлінських завдань і прийняття самостійних рішень; виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Основні завдання виробничої практики:

–  ознайомитись із органом публічної влади, його структурними підрозділами, організацією виробничого процесу, послугами, загальною схемою управління;

–  вивчити організацію управління, функції, завдання управлінських служб, їх зв’язки з іншими підрозділами органу публічної влади в процесі розробки управлінських планів, доведення їх завдань до структурних підрозділів та контроль за їх виконанням;

–  ознайомитися із формами, змістом, періодичністю звітності, організацією інформаційного забезпечення поточної та оперативної роботи;

–  здійснити аналіз фінансово-господарської діяльності органу публічної влади;

–  самостійно виконати індивідуальні завдання.