Робоча програма циклу тематичного удосконалення за темою «Сучасна колопроктологія» призначена для підготовки лікарів різного профілю, в першу чергу лікарів хірургів, загальної практики – сімейних лікарів, лікарів колопроктологів, що працюють в лікувально-профілактичних закладах.

Головною метою циклу є подальше удосконалення теоретичних знань, практичних навичок та вмінь при патології товстої та прямої кишок та анального каналу.

Програма ТУ передбачає освоєння лікарем дисципліни «колопроктологія» ,зокрема, нових теоретичних знань і практичних навичок при патології товстої та прямої кишок та анального каналу  відповідно до характеру займаної фахівцем посади. Цикл загального удосконалення охоплює всі види спеціалызованої допомоги по колопроктології. На основі загального удосконалення. Для виконання цієї програми в процесі навчання проводяться лекції, практичні та семінарські заняття. В кінці циклу проводиться залік. Навчання на циклі тематичного удосконалення дозволяє придбати більш грунтовні та глибокі знання згідно даних доказової медицини та останнії узгоджуючих світових рекомендацій, освоїти новітні технології та методики, поглиблено вивчити суміжні розділи спеціальності.

Після закінчення курсу тематичного удосконалення за темою «Сучасна колопроктологія» слухачі отримують посвідчення встановленого зразка про проходження курсу тематичного удосконалення.

Навчання на циклі здійснюється виключно дистанційно.

Загальна кількість годин – 90

Кількість кредитів – 3

 

Тижневих годин для денної форми навчання: аудиторних – 72, самостійної роботи слухача – 18.

Контроль знань - змішана форма (комп'ютерне тестування протягом ТУта співбесіда за допомогою програми Google Meet).

Кількість балів для лікарів для портфоліо за 2 тижні - 50 балів.

Розробники курсу: проф. Пацкань Б.М., доц. Росул М.В.