Цикл тематичного удосконалення  «Сучасна септологія» передбачає розгляд актуальних та важливих тем, які стосуються хірургічної інфекції. Однією з найбільш складних проблем хірургії є лікування гнійно-запальних захворювань та ускладнень. Сучасні науково-технічні досягнення дали можливість поглибити, а в деякому відношенні і по новому розглянути багато питань взаємовідносин мікроорганізмів з людиною, етіопатогенезу, діагностики, лікування, оцінки прогнозу хірургічних інфекційних захворювань та ускладнень. Особливу роль при цьому відіграють впровадження в практику нових методів діагностичної візуалізації, малоінвазивної хірургічної техніки, успіхи в розробці антимікробних та імунокоригуючих препаратів, інтенсивної терапії. Велике значення має також розповсюдження технології доказової медицини.

Вивчення та впровадження сучасних досягнень медицини в терапію пацієнтів з хірургічною інфекцією дозволить поліпшити результати хірургічного лікування ряду нозологій, що є актуальним і практично значимим.

Програма охоплює обсяг як теоретичних, так і практично-прикладних знань, вмінь і навичок, необхідних для лікарів-хірургів та лікарів-травматологів для належного здійснення професійної діяльності.

Програма містить такі розділи: загальні питання хірургічної інфекції, рани, гнійно-септичні захворювання органів черевної порожнини та анатомічних ділянок, специфічна хірургічна інфекція.

 

Після закінчення курсу тематичного удосконалення за темою «Сучасна септологія» слухачі отримують посвідчення встановленого зразка про проходження курсу тематичного удосконалення.

Навчання на циклі здійснюється виключно дистанційно.

Загальна кількість годин – 90

Кількість кредитів – 3

 

Тижневих годин для денної форми навчання: аудиторних – 72, самостійної роботи слухача – 18.

Контроль знань - змішана форма (комп'ютерне тестування протягом ТУ та співбесіда за допомогою програми Google Meet).

Кількість балів для лікарів для портфоліо за 2 тижні - 50 балів.

Розробники курсу: доц. Росул М.В., доц. Келемен І.Я.